concert Maikel Blanco Cuba aan de Maas

Maykel Blanco, 36 jaar, componist, producer, bandleider en een groot muzikant. Hoewel geboren in een amuzikale familie, vond hij het leuk om naar verschillende radiozenders te luisteren en zijn ouders waren goede dansers.

Hij genoot van het luisteren en neuriën van populaire liedjes. Van kleins af aan was hij betrokken bij culturele activiteiten op school, in zijn buurt en op openbare plekken, waar hij zong, danste en artiesten imiteerde met stijl, soms met pannen, dozen of andere objecten waar je op zou kunnen trommelen. Met 12 jaar begon hij aan zijn studie percussie en later ging hij naar het conservatorium. Op zijn 15evormde hij zijn eerste band en met succes.

In 2005 wordt hij bandleider van “Salsa Mayor”, waarin hij al zijn energie, creativiteit en muzikale talent investeert. Hij zal hiermee vele nominaties krijgen en prijzen winnen, waaronder de Lucas Award voor “The Best Art Direction”. Al snel wordt hij benoemd tot hoofd van de muzikale programmering van Cuba.

Sinds 2007 is Maykel Blanco, als bandleider van zijn orkest, één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Cubaanse muziek in verschillende landen van de wereld, voornamelijk Europa. De band tourt internationaal en speelt ook op belangrijke festivals.

LOGO-MaykelBlanco